Borgáta

Bár a település első írásos emlékei a XII. századból valók, mégis, csak az 1970-es években épült termálfürdőjéről vált híressé. A Kis-Somlyó hegy lábánál fekvő Borgátai termálfürdő, 3 hektáros területével kitűnő lehetőséget nyújt a pihenni, szórakozni, valamint gyógyulni vágyóknak. A fürdő a 732 m mélységből feltörő 47 °C-os termálvizet hasznosítja. 5 medencéjében 28-36 fokos víz hőmérséklettel, ásványi anyagokban gazdag termál, és strandmedencével várja vendégeit.

Sárvár

Gyógyhely – és Fürdő

A sárvári fürdő igazán élményekkel teli kikapcsolódás. A medencetérben élménymedence és gyógyvizes medencék is vannak, minősített alkáli-hidrogén karbonát tartalmú gyógyvíz biztosítja a regenerálódást. 
Szauna-világ és gyógyászati részleg is várja a látogatókat.

Arborétum

A közel 10 hektáros Sárvári Arborétum helyén még a XVIII. század végén is mocsaras, nádas terület volt. Ennek az időnek az emlékét őrzik a park legidősebb fái, a 300 éves mocsári tölgyek. A 9 hektár vízfelületű csónakázó-tó, négy részből áll. Öt híd, öt sziget teszi hangulatossá. Horgászási, csónakázási és télen korcsolyázási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak.

Kalandpark

A Kalandparkban egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méter magas mászófal, és íjászpálya is várja az izgalomra vágyó és kihívást kereső vendégeket.

Gasztronómia

Sárvár bővelkedik a jobbnál jobb vendéglátóhelyekben. A regionális magyar és nemzetközi konyha változatos kínálatával várják vendégeiket. A hangulatos vendéglátóhelyeken a vegetáriánusok, a kímélő és wellness menük fogyasztói, a vadételeket kedvelők, valamint a paleo-diéta és a léböjt-kúra után kutatók is megtalálják a kedvükre valót.

Kissomlyó

Kissomlyó község az országos kéktúra útvonalába eső település, kiemelve a hegytetőn található Királykő emlékhelyet. A monda szerint, a tatárok elől menekülő IV. Béla király és kísérete itt vett rövid pihenőt.

Ság hegy

A hegytetőn hatalmas, kereszt formájú trianoni emlékmű magasodik, Magyarország egyik legimpozánsabb ilyen jellegű alkotása. Az 1930-as években, a környékbeli polgárok adakozásából épült. A Ság hegy, a Somló és Kis-Somlyó tanúhegyekkel alkot borvidéket. A szőlőművelés helyi írásos emléke a „Sági Hegységnek Törvényei” az ország egyik legrégebbi szőlőműveléssel kapcsolatos magyar nyelvű jogszabály-gyűjteménye.

Szajki tavak

A festői környezetben lévő Szajki-tavak Hosszúpereszteg településhez tartoznak.
A tavakat tápláló Csörgető-patakot 1931-ben gátakkal zárták el. Az így létrejött 11 tó közül mára öt horgász- és egy fürdőzésre alkalmas tó maradt.

A Videótárban további kedvcsinálót talál!